Adsense masih tak aktif

By mamalinablog - October 14, 2020


Lama tak jenguk blog sebelum ni, rupa-rupanya Adsense dah tak aktif. Bila tak aktif bermakna daily income/pendapatan pasif tak masuk, frust rasa dengan Adsense.

Masa iklan aktif haritu, banyak kali email masuk bagitahu ada violence policy. Contoh violence policy ni kita klik iklan di blog sendiri, dikira salah.

Masalahnya, mana ada klik iklan sendiri sebab kita dah tahu nanti iklan block. Income tak masuk. Tapi tetap juga email warning masuk, entah berapa kali cuba betulkan dan edit masih sama.

Tengok-tengok Adsense dah tak aktif, sedih rasa. Sebab dah lebih 400 entri mamalinablog post, dah dekat sejuta view, tapi iklan yilek...😭

Dah hantar email pada Adsense feedback tetap sama. Nak kena fix, tapi tak bagitahu kita bahagian mana yang nak kena betulkan tu.....

Agak-agaknya pasal hari ni PKPB mula balik itu yang merentan bila tengok iklan Adsense blog dah x aktif. Rasa nak tambah content tapi kalau setakat tulis buang elektrik baik perkara lain kan.

Sudah membebel pagi-pagi ni,  Adsense la punya pasal 😅 

PLEASE LA GOOGLE ADSENSE ACTIVATED BACK

  • Share:

You Might Also Like

0 Comments