Punca Kemurungan - Depression

Kenapa tiba-tiba nak tulis tentang kemurungan ni? Serius kak, are you diagnosed depression?? Aish...setakat ni belum sampai tahap nak kena pergi hospital sebab ' i believe i can control'Menjawab persoalan, i never get proper diagnosis from specialist cuma buat test sendiri jawab kuiz. Nak link kuiz boleh pm i.

Keputusannya agak mengejutkan, memang i get depression, bila last two month i diagnosed slip disc and need to rest, thats the begin of my sadness until i got depression symptom.Kenapa tiba-tiba tulis manglish ni, iklan  sekejap, nak test seo, bagi naikkan traaffic blog. Maklumlah ni blog cari makan, since i resign from coway last 2 month 

Okay kita sambung, kemurungan ni banyak penyebab, selain masalahHubungan suami isteri, bergaduh sampai pinggan mangkuk piring terbang, bertekak depan anak-anak, hempas barang-barang dalam rumah, eh macam kita tengok dalam drama tu, semua tu realiti yang diadaptasi kisah benar.

Bagi yang bertuah dapat keluarga bahagia, mak bapa bapa pandai simpan masalah, mesti tak terfikirkan....biar betoii? Memang wujud ke family macam tu.Jawapannya 'YES" , ya adik-adik, abang kakak...

Agak-agak macam manalah mental anak-anak yang hidup dalam keluarga macam ni....mahu tak kemurungan??
Percayalah, anak-anak yang hidup dalam keadaan kucar kacir ni, kalau silap langkah bila dewasa memang akan dapat kemurungan. Kenapa?

Nak makan tom yam jap, nanti kita sambung lagi...

0 Comments