Tuesday, 12 June 2018

Cheese Cake Leleh

Percubaan pertama buat cheese cake leleh, alhamdulillah selamat tiada sebarang pembaziran 😂 kira menjadilah.

Sebenarnya dulu tak suka makan cheese cake, bila makan je mesti rasa pelik...sampai satu hari Angah bawa balik masa Raya macam dalam gambar.

Sejak dari tu terus jatuh cinta dengan cheese cake. Sedap pula bila tekak dah boleh terima.

Jadi malam ni try buat sebiji, bolehlah cuma kena 'improve' dari segi rasa..cheese macam kurang.

Ikutkan dah lama tak 'baking', dulu-dulu rajin juga, bila dah ramai-ramai terus tak buat dah.

Sekarang bila datang semula angin 'baking', punyalah happy boboiboy kuasa 3 dalam rumah ni.

Nasib sempat snap kek yang dah nak licin, itupun pesan ini untuk babah, nanti babah nak rasa. Tak boleh habiskan🙄

Tapi yang sebenarnya mama dia pun rasa nak habiskan baki sepotong tu...🤣

Ohya resepi dari gugel je uols, tak ada secret-secret 😊

No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
mamalinablog.com adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.