Tuesday, 20 October 2015

Cara Selamatkan Bayi Tercekik

Bagi anda yang pernah baca tentang entri pertolongan cemas untuk bayi tercekik di SINI, sekarang di kongsikan pula video yang boleh jelaskan lagi tindakan yang sepatutnya dibuat bila kecemasan.

Tolong setiap ibu bapa MESTI belajar cara pertolongan cemas ni, sebab saya sendiri dah cuba buat. Kadang-kadang budak kecil kita bukan dapat perhatikan 24 jam aktiviti dia. Sedar-sedar macam-macam yang dah masuk dalam mulut. 

Untuk elakkan panik, kita kena tahu cara betul untuk tolong anak atau sesiapa saja yang perlu.How to stop a child choking

After the tragic death of a two-year-old boy who choked on a grape in Pizza Hut, guidance has been re-issued on how to act when a child has something stuck in their throat.St John Ambulance has this important advice:(click here for information about the Every Child a Life Saver Campaign http://everychildalifesaver.org.uk/)

Posted by Channel 5 News on Thursday, October 15, 2015

No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
mamalinablog.com adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.