Mood nak masak hilang

Alahai susah betul bila mood nak memasak hilang terbang entah ke mana... masak untuk budak-budak je, telur dan ayam goreng.

Tukang masak, satu biji nasipun tak masuk lagi dalam perut. Kenyang sentiasa rasa, macam ni tak payah pergi slim world pun dah boleh turun berat badan kilo-kilo.

Biasa setiap hari malamnya dah fikir menu apa nak masak esok atau tanya en. asben dan budak-budak nak makan apa.

Dua tiga hari ni langsung tak ada list menu. Dalam freez ada tercongok setengah ekor ayam dengan 2 keping salmon. Salmon kau,, sebenarnya tak berapa pandai makan ikan ni, lagi tengok isi dia yang warna peach tu. Lebih kepada buat campur dalam bubur baby je. Itupun tak buat-buat.

Wahai mood memasak kembalilah semula...dah macam seru menurun pula. Allah, kalau sampai lepas asar tak ada idea juga, goreng je la apa yang ada. Buat sambal, sudah. janji boleh makan.



                                                 sumber:nurulfarhanirozali.wordpress.com



0 Comments