Saturday, 22 August 2015

Al-Quran untuk hantaran kahwin

Ada bakal pengantin yang masih tercari-cari Al-Quran untuk hantaran kahwin tak? Biasanya Al-Quran antara senarai barang wajib untuk hantaran. Bukan wajib dalam agama ya, dalam budaya je.

Apa pula hukum Al-Quran dijadikan untuk hantaran perkahwinan?

Jawapan macam dibawah, "Ia termasuk adat2 yg tidak tercela. Asal dalam mu'amalat itu harus, kecuali ada nas yg mencegahnya. Mahar kepada wanita ini tiada batasan dan tiada perincian, maka terpulanglah kepada bakal suami untuk memberi apa jua yg difikirkan menasabah sebagai mahar kpd bakal isterinya. Fiqh Sunnah. WAS"
Sumber: qawanitadanperkahwinan.blogspot.com


Apapun, tak rugi beli Al-Quran untuk hantaran, sebab kita boleh guna sepanjang hayat sebagai rujukan dan ibadat. Sayang, jangan disimpan sebagai perhiasan sahaja sebab itu antara bekalan kita masa di akhirat nanti.

Bagi anda yang masih mencari Al-Quran, boleh dapatkan Al-Quran Muslimah yang cun ni, sesuai untuk bakal isteri. 


Check Harga dan Stok ------>>>> Al-Quran Muslimah


No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
mamalinablog.com adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.