Monday, 1 December 2014

Nasi beras perang,Senangin goreng,Sawi lobak putih

Uhu rupanya dah hari ke 24 berpantang, hari ni menu macam biasa,cuma ikan dah tak bakar macam minggu awal berpantang aritu.

Goreng-goreng cepat senang lagi mudah bagi orang yang masak untuk diri sendiri.
Macam biasa nasi beras perang memang bagus untuk kencing manis,senangin goreng pula memang sodap dan hargapun  lagi murah dari tenggiri. Sawi bagus untuk elak sembelit dan lobak putih antara Milk booster susu ibu.

Simpel tapi berkhasiat... Teringat masa borak-borak dengan mak masa awal pantang, mak dulu pantang makan lauk  apa?...makan ikan kering bakar dengan lada hitam je...ha??? tak tercapai dek akal, lain betul orang dulu dengan orang sekarang. Patutlah lepas 10 hari baru ada yang 'membuang'

KLIK- Resepi Sawi Goreng Lobak Putih


No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
mamalinablog.com adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.