Thursday, 7 November 2013

Kempen Kurangkan Cakap, Buat saja KerjaAlhamdulillah,alhamdulillah....mencuri sedikit masa berkongsi satu kempen dengan anda. Kempen ni sesuai untuk mama-mama yang tengah lenggang kangkung atau bersantai tengok cerita korea,hehehe jangan marah.

Perasan tak mama semua untuk 'desprate fulltime housewife' je ya, walaupun seharian dirumah, kerja-kerja rumah kita tak pernah nak habis-habis, betul tak?

Lepas cuci baju, tengok ada lagi baju...lepas kemas mainan tengok bersepah balik, fikir nak siapkan itu, nak siap kan ini, nak kemas itu, kemas ini, last-last satu habuk kerja pun tak beres.

Dimana silapnya?...Apa kata kita mulakan kempen 'Kurangkan Cakap, Buat saja Kerja' selama seminggu, tengok agak-agaknya ada kesan tak...

Kalau tak berjaya juga...hmmm..mungkin ada kesilapan dimana-mana yang perlu dibaiki. Tak payah fikir panjang, buat je dulu ya,,mana tau menjadi..

No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
mamalinablog.com adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.