Sunday, 29 September 2013

Tajuk: Yusuf A.S: Dijulang Setelah DibuangYusuf AS bermula dari ayat 4 hingga ayat 101.

Allah SWT telah menganugerahkan Nabi Yusuf AS dengan paras rupa yang kacak lagi tampan membuatkan saudara-saudaranya merasa amat cemburu kepadanya. Nabi Yusuf AS adalah seorang yang bijaksana dalam mentadbir kerajaan yang dipertanggungjawabkan kepadanya. Antara keistimewaan Nabi Yusuf AS yang lain adalah beliau pandai mentafsir mimpi. Beliau amat disayangi ayahandanya Nabi Yakkub AS dan masyarakat dibawah pemerintahannya.

Dijulang Setelah Dibuang menceritakan bagaimana perjalanan hidup, suka duka, onak duri yang dilalui Nabi Yusuf AS. Semoga buku ini dapat memberi banyak manfaat kepada kita semua dalam membentuk akhlak dan peribadi sebaik dan semulia Nabi Yusuf AS, insya Allah.Tajuk: Yusuf A.S: Dijulang Setelah Dibuang
Penyusun: Muhammad Zen

Harga Buku: RM12 + Pos RM6.00

Total Harga: RM18

**Pembelian buku RM100 ke atas, 'Free postage'

No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
mamalinablog.com adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.