Sunday, 2 June 2013

Sepetang di Wetland, Putrajaya


Bagi anda yang belum pernah ke Putrajaya, wetland antara tempat yang boleh dilawat. Menarik kat situ boleh memancing ikan dalam waktu yang dibenarkan.

Saya dan suami pernah juga pergi memancing kat situ, tapi bukan dapat ikan, kura-kura yang sangkut, dua kali pulak tu. Siap cakap kat en.asben kalau kura-kura yang sama kita ambil buat sup je la, hehe.

Yang geramnya, pakcik sebelah boleh pulak dapat ikan, ikan lampam lagi saiz tapak tangan, jeles,jeles..

Selain boleh memancing, anda boleh juga naik keno atau bot di tasik. Kalau rasa nak datang posing untuk gambar pengantin pun boleh juga. Ada batu-batu tepi tasik yang sangat cantik untuk bergambar.

Seperti biasa, gambar yang ada pada saya terhad, pasal gambar yang best semua terperuk dalam notebokk saya yang sedang sakit tenat sekarang.

No comments:

Post a Comment

SUPPORT

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Penafian (Disclaimer)
mamalinablog.com adalah perkongsian mengenai kekeluargaan, kesihatan, pendapat dan pengalaman penulis sahaja. Sebarang info yang berkaitan dengan isu perubatan dan melibatkan undang-undang adalah dibawah tanggungjawab anda sebagai pengguna. Dapatkan nasihat dari pihak bertauliah sebelum mengamalkan sebarang info terutama kesihatan sebagai langkah berjaga-jaga dan keselamatan.