Jika hidup tanpa KEK?


Bernafas boleh, tapi tak boleh hidup, haha. Kek antara 'dessert' yang paling saya suka. Memang dari kecik sampailah dah 3 series ni, masih gila kek.

Kek yang paling saya suka sekarang 'chocolate indulgance'. Kek yang paling tak suka pulak 'cheese cake'. Kenapa tak suka..rasanya macam pelik je..

Bercerita tentang kek, malangnya saya tak berbakat buat kek. Terutama kek pandan, kalau tak silap lebih 4 kali cuba buat, tetap tak menjadi, lembiklah, bantat, hangus.


Choc moist cupcake


Setakat ini yang berjaya buat, cup cake. Boleh la nak buat makan. Yang peliknya kalau buat kek yang sebiji tu selalu tak menjadi, tak tahulah apa masalahnya. Salah oven kot..*ayat nak sedap kan hati

Satu lagi jawapan jika hidup tanpa kek,  kuranglah penyakit kencing manis hehehe.






2 Comments

  1. Wah..dah bole makan kek ke?huhuhu.saya pun peminat kek juga..heheh... ;)

    ReplyDelete
  2. haha belum lg la, itu gambor lama. Tp mmg x sabar nk mkn pas ni. :D

    ReplyDelete